Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas izglītības ministrs Rafi Perecs (attēlā) izpelnījies plašu kritiku, televīzijas intervijā paužot pārliecību, ka tā sauktā "geju pārveidošanas terapija" darbojas un homoseksuālu cilvēku orientācija ir maināma, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Es domāju, ka ir iespējams pārveidot [seksuālo orientāciju]," Perecs kurš ir arī ortodoksāls rabīns, sestdien paziņoja televīzijā "Channel 12 TV". Ministrs papildināja, ka viņam ir dziļas zināšanas šajā jautājumā, un ka viņš pats ar šādu pārizglītošanu ir nodarbojies.

"Vispirms es viņu apskāvu. Es biju ļoti silts sarunā ar viņu. Es teicu: Padomāsim, papētīsim, pārdomāsim," ministrs stāsta par savu rīcību, kad kāda persona atklājusi viņam savu homoseksuālo orientāciju.

"Primārais mērķis viņam ir sevi labi iepazīt. Un pēc tam viņš izlems," skaidro garīdznieks.

Tā sauktā "geju pārveidošanas terapija" pasaulē tiek kritizēta. Tās praktizētāji mēģina izmainīt cilvēka seksuālo orientāciju ar psiholoģiskām, garīgām un dažkārt fiziskām metodēm.

Izglītības ministra izteikumi saskārušies ar kritiku, ko paudis arī premjerministrs Benjamins Netanjahu. "Izglītības ministra piezīmes par praida kopienu man nav pieņemamas un neataino manis vadītās valdības nostāju," paziņoja Netanjahu.

Ministrs norādīja, ka šo jautājumu personīgi ir pārrunājis ar ministru un viņa pārstāvētās ultranacionālās partijas "Apvienotā labējo alianse" vadošajiem biedriem.

Savukārt kreisā spārna partijas "Maetz" līderis Nitzans Horovics uzsvēra, ka "geju pārveidošanas terapija" ir bīstama prakse, kas noved pie ļoti bīstamām sekām jauniešu vidū, tostarp pašnāvībām.

Izraēlas LGTB organizācijas aicinājušas Perecam atkāpties no amata.

Pats ministrs gan vēlāk precizēja savus izteikumus, norādot, ka viņam nav nodoma geju bērnus sūtīt uz "pārveidošanas terapijas" kursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!