Foto: AFP/Scanpix
Izraēlas ministrs Ofirs Akuniss otrdien paudis viedokli, ka eiropieši ignorējuši "islāmistu teroristu šūniņu" radītās briesmas un tā vietā koncentrējušies uz Izraēlas kritizēšanu.

Izsakot līdzjūtību Beļģijai par otrdien Briselē notikušajiem sprādzieniem, Izraēlas zinātnes, tehnoloģiju un kosmosa ministrs vienlaikus kritizēja Eiropu par lēmumu marķēt ebreju kolonistu apmetnēs okupētajās teritorijās ražotos produktus.

"Tas atkārtosies: Eiropā daudzi devuši priekšroku nodarbināt sevi ar muļķīgo Izraēlas nosodīšanu, produktu marķēšanu un boikotiem," savā sociālā tīkla "Facebook" kontā paziņoja Akuniss.

"Šoreiz kontinenta iedzīvotājiem zem deguna izaugušas tūkstošiem ekstrēmistu islāmistu terora šūniņas. Bija tādi, kas apspieda un izsmēja ikvienu, kurš mēģināja brīdināt. Bija tādi, kas [šos draudus] novērtēja par zemu," norādīja Akuniss.

"Mums par nelaimi realitāte satriekusi desmitiem nevainīgu cilvēku dzīvības," viņš piebilda.

Eiropas Savienība novembrī nāca klajā ar vadlīnijām, kas prasa bloka dalībvalstīm marķēt preces, kas tiek importētas no teritorijām, kuras Izraēla okupē kopš 1967.gada jūnija. Izraēla uz to reaģēja ļoti asi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!