Izraēlas policija šonedēļ devīto reizi nopratinās aizejošo premjerministru Ehudu Olmertu, kopš maijā pret viņu izskanēja apsūdzības korupcijā, trešdien paziņoja policijas pārstāvis Mikijs Rozenfelds.
"Premjerministrs tiks piektdien nopratināts savā oficiālajā rezidencē Jeruzalemē," sacīja Rozenfelds.

Olmerts ir iesniedzis atlūgumu, taču līdz 10.februārī paredzētajām pirmstermiņa vispārējām vēlēšanām paliks pagaidu valdības vadītāja amatā.

Septembrī policija izteica rekomendāciju izvirzīt Olmertam apsūdzības kukuļņemšanā un citos noziedzīgos nodarījumos.

Policija pavēstīja, ka savākusi pietiekami daudz pierādījumu, lai Olmertu apsūdzētu arī krāpšanā, dienesta pārkāpumos un naudas atmazgāšanā.

Olmerts tiek apsūdzēts, ka saņēmis simtiem tūkstošu dolāru no Ņujorkas ebreju biznesmeņa Morisa Talanska.

Viņš arī tiek turēts aizdomās, ka sponsoriem par savām ārzemju vizītēm prasījis divkāršu, pat trīskāršu summu un ar iegūto naudu apmaksājis savas ģimenes ceļojumus.

Trešā apsūdzība, kas vēl policijai ir pilnībā jāizmeklē, ir saistīta ar laiku, kad viņš bija tirdzniecības un rūpniecības ministrs. Tiek apgalvots, ka viņš izdarījis spiedienu, lai panāktu kāda sava bijušā biznesa partnera klientu iesniegto lūgumu apstiprināšanu ministrijas investīciju centrā.

Olmerta palīgi stāsta, ka policija arī agrāk ir ieteikusi apsūdzēt iepriekšējos premjerministrus, ieskaitot Benjaminu Netanjahu, Arielu Šaronu un Ehudu Baraku, taču nevienā gadījumā tās rekomendācijas nav pildītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!