Foto: AP/Scanpix
Izraēlas policija svētdien iegāja vienā no islāma galvenajām svētvietām - Austrumjeruzalemes Aksas mošejā, lai savaldītu palestīniešu nekārtību cēlājus, teikts policijas paziņojumā.

"Maskējušies nekārtību cēlāji iebēga mošejā un sāka no turienes apmētāt policistus ar akmeņiem" un petardēm, ievainojot vairākus policistus, paziņoja policija.

"'Ņemot vērā nopietno konfrontāciju un nekārtību cēlāju darbību eskalāciju, un ar mērķi novērst tālāku policistu ievainošanu .. [policijas] spēki iegāja dažus metrus [mošejas] iekšienē un aizslēdza durvis, .. atjaunojot kārtību," paziņoja policija.

Vēl nav ziņots, vai šajā incidentā ievainoti arī palestīnieši.

Seši palestīnieši tika aizturēti.

Policija sestdienas naktī sāka izvietot papildspēkus Jeruzalemes vecpilsētā, lai novērstu nekārtības laikā, kad tūkstošiem jūdaistu devās uz ikgadēju lūgšanu ceremoniju pie Rietumu mūra.

Piektdien šajā vietā notika demonstrācija, kad musulmaņi protestēja pret aizskarošiem komentāriem par pravieti Muhamedu, kurus esot izteikusi kāda ebreju sieviete.

Kad Izraēlas policija pērn novembrī iegāja Aksas mošejā, Jordānija uz to reaģēja, atsaucot savu vēstnieku Izraēlā.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi 1967.gadā Sešu dienu kara laikā un vēlāk to anektēja.

Izraēla uzskata visu Jeruzalemi par savu nedalāmo galvaspilsētu, bet palestīnieši pretendē uz Austrumjeruzalemi kā iecerētās Palestīnas valsts galvaspilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!