Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Izraēlā tūkstošiem sieviešu otrdien piedalījās valsts mēroga streikā, protestējot pret sadzīves vardarbību un pieprasot vairāk rīcības un valsts finansējuma šīs problēmas risināšanai.

Protesta akcija notika pēc tam, kad pagājušonedēļ tika nogalinātas divas meitenes, palielinot šogad Izraēlā noslepkavoto sieviešu un meiteņu skaitu līdz 24, ziņoja Izraēlas mediji.

Sievietes neieradās darbā, bet rīkoja demonstrācijas Izraēlas pilsētās, un dažas no viņām bloķēja ielas.

Desmitiem tūkstoši cilvēku otrdienas vakarā sapulcējās mītiņā Telavivas centrā un ar klusuma brīdi pieminēja šogad noslepkavotās 24 sievietes.

"Bibi, mosties, mūsu asinis nav lētas," tika skandēts demonstrācijā pie ieejas Jeruzalemē, vēršoties pie premjerministra Benjamina Netanjahu ar viņa iesauku. Iela bija notraipīta ar sarkanu krāsu, kas simbolizēja upuru asinis.

Netanjahu svētdien pieminēja savu apmeklējumu sieviešu patversmē, pēc kura viņš nolēmis vadīt valdības komiteju sadzīves vardarbības apkarošanai.

"Mēs sasauksim šo komiteju laiku pa laikam, lai nodrošinātu labāku nākotni un cerību šīm sievietēm."

Opozīcijas pārstāves parlamentā tomēr apsūdzēja valdību, ka tā nefinansējot jau pastāvošu programmu šīs problēmas risināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!