Izraēlas tanki, helikopteri un kaujas lidmašīnas agri otrdienas rītā uzbruka palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" mācību nometnei Gazā, nogalinot 14 kaujiniekus, kas ir asiņainākais uzbrukums Gazā pēdējo četru mēnešu laikā.
Izraēlas armijas operācija bija atmaksa par pirms nedēļas notikušajiem pašnāvnieku uzbrukumiem, spridzinoties divos pasažieru autobusos Izraēlā, nogalinot 16 un ievainojot 86 cilvēkus. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās "Hamas".

Tanku šāviņu un raķešu zalve trāpīja kādā futbola laukumā Šidžaijas pilsētas nomalē, kur "Hamas" kaujiniekiem notika mācības.

"Hamas" pārstāvis sacīja, ka viņi mācīja "elites grupējumu, lai terorizētu ienaidnieku".

Gazas galveno slimnīcu pārpludināja ievainoti cilvēki, no kuriem daudzi ir aizsargkrāsas formās un ar maskām uz sejas. Ievainoti vairāk nekā 20 cilvēki, ieskaitot kaujiniekus un garāmgājējus, paziņoja mediķi.

"Tas ir pretīgs Izraēlas noziegums (..), tas nepaliks nesodīts," sacīja "Hamas" pārstāvis Muširs al Masri. "Tas ir atklāts karš starp cionistiem un mums."

Izraēlas armija paziņoja, ka kaujinieki apguvuši pašnāvnieku jostu izgatavošanu, bumbu uzstādīšanu, raķešu palaišanu, iefiltrēšanos ebreju apmetnēs un karavīru un civiliedzīvotāju nolaupīšanu.

"Mēs uzbruksim "Hamas", kur mēs vien tos varēsim atrast," sacīja Šarona pārstāvis Rānans Gisins.

Kaujinieku bēru procesijā Gazā ielās izgāja vismaz 30 000 palestīniešu.

Pēc uzbrukuma kaujinieku mācību nometnei uz Izraēlu un ebreju apmetnēm tika izšautas vairākas raķetes un mīnmetēju šāviņi, viegli ievainojot vienu izraēlieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!