Foto: AFP/Scanpix

Tiesa pirmdien korupcijā apsūdzētajam bijušajam Izraēlas premjerministram Ehudam Olmertam piesprieda naudassodu un nosacītu cietumsodu.

Kā teikts Jeruzalemes Rajona tiesas spriedumā, Olmerts atzīts par vainīgu "absolūtā interešu konfliktā".

Viņam piespriests trīs gadu nosacīts cietumsods un naudassods 75 300 šekeļu (10 387 latu apmērā).

Šī lieta saistīta ar laiku, kad Olmerts ieņēma tirdzniecības un rūpniecības ministra amatu. Maksimālais sodamērs bija trīs gadu cietumsods.

Šā gada 10.jūlijā tiesa attaisnoja Olmertu par kukuļu pieņemšanu un nepatiesiem rēķiniem par ārvalstu ceļojumiem, taču atzina bijušā premjerministra vainu apsūdzībās par īpašu labvēlību pret kādu bijušo kolēģi laikā, kad Olmerts strādāja valdībā.

Laika posmā no 1993. līdz 2003.gadam Olmerts bija Jeruzalemes mērs, bet pēc tam viņš strādāja valdībā - gan par tirdzniecības un rūpniecības ministru, gan ieņēma arī citus amatus. 2006.gadā Olmerts kļuva par premjerministru.

Olmerts no premjera amata demisionēja 2008.gada septembrī, pakļaujoties spiedienam. Policija toreiz pieprasīja izvirzīt viņam apsūdzības saistībā ar vairākiem korupcijas gadījumiem, kas saistīti ar laiku, pirms viņš kļuva par valdības vadītāju.

Olmertam uzrādītas apsūdzības arī par kukuļņemšanu nekustamo īpašumu skandālā laikā, kad viņš vēl ieņēma Jeruzalemes mēra amatu.

Tiek uzskatīts, ka Olmerts pieņēma prāvu naudas kukuli, lai tiktu atviegloti nosacījumi vērienīgā dzīvojamā kompleksa "Svētā zeme" būvniecībai Jeruzalemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!