Foto: AFP/Scanpix
Izraēlas Augstākā tiesa ceturtdien noraidīja bijušā prezidenta Mošes Kacava apelācijas prasību, atstājot spēkā notiesājošo spriedumu par izvarošanu un citiem dzimumnoziegumiem, vēsta mediji.

Tiesa arī noradīja apelācijas prasību, kas bija iesniegta, pārsūdzot martā piespriesto septiņu gadu cietumsodu.

Trīs tiesnešu kolēģija vienprātīgi nolēmusi, ka eksprezidents ir vainīgs izvarošanā, un noraidīja viņa "alternatīvos scenārijus", vēsta Izraēlas armijas radio.

Kacavam Telavivas apgabaltiesa 22.martā par izvarošanu un citiem dzimumnoziegumiem piesprieda setiņu gadu cietumsodu. Tiesneši viņam arī piesprieda nosacītu divu gadu cietumsodu, kā arī samaksāt 100 000 šekeļu (14 000 latu) lielu kompensāciju vissmagāk cietušajai, kas šajā lietā figurē ar segvārdu "Alef".

Lietā, kurā eksprezidents tika apsūdzēts izvarošanā, par seksuālu uzmākšanos, netiklām darbībām un izmeklēšanas traucēšanu, eksprezidents tika atzīts par vainīgu vēl decembrī pēc četrus gadus ilgušā skandāla, kas izraisīja šoku Izraēlas sabiedrībā.

Sagaidāms, ka eksprezidents sāks izciest cietumsodu tuvāko dienu laikā, vēsta mediji.

Tiesneši atstāja spēkā notiesājošo spriedumu par galvenās cietušās "Alef" izvarošanu un noraidīja advokātu versiju, ka tā bijusi dēka, kurā puses iesaistījušās labprātīgi.

"Mēs esam vienbalsīgi nolēmuši nemainīt apgabaltiesas lēmumu "Alef" lietā, ka viņš viņu izvaroja," vēsta mediji.

"Nav pierādījumu tēzei par dēku," teikuši tiesneši.

Tiesneši arī noraidījuši apelācijas sūdzību apsūdzības daļā par vēl vienas sievietes izvarošanu, kā arī citās apsūdzībās par seksuālu uzmākšanos vēl divām sievietēm.

Tiesneši atzina, ka upuru liecības ir ticamas, bet eksprezidenta - nav.

Kacavam bija jāsāk soda izciešana jau 8.maijā, tomēr tiesa ļāva soda izciešanu atlikt līdz apelācijas procesa noslēgumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!