Foto: Scanpix
Izraēlas trešdien sāktajos uzlidojumos Gazas joslā ir nogalināti vismaz 19 palestīnieši, tai skaitā četri bērni, savukārt Izraēlas apšaudē ar raķetēm no Gazas joslas ceturtdien tika nogalināti trīs izraēlieši.

Pēc tam, kad no Gazas joslas izšautas raķetes ceturtdien trāpīja arī Telavivā, Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks apstiprināja 30 tūkstošu rezervistu iesaukšanu armijā un Izraēlas armija paziņoja, ka ir gatava paplašināt militāro kampaņu Gazas joslā.

Starp ceturtdien nogalinātajiem 11 palestīniešiem bija pieci kaujinieki, divi bērni un ANO vadītas skolas skolotājs, paziņoja mediķi un ANO amatpersona.

Ēģipte paziņoja, ka tās premjerministrs Hišams Kandils piektdien apmeklēs Gazas joslu, un ASV aicināja Ēģipti izmantot tās ietekmi, lai mēģinātu apturēt bruņoto konfliktu.

Gazā valdošā kustība HAMAS tomēr noraidīja iespējamas sarunas par pamieru, savukārt Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu brīdināja, ka ir gatavs "ievērojami paplašināt" militāro kampaņu.

"Pēdējās 24 stundās Izraēla ir likusi saprast, ka necietīs raķešu uzbrukumus saviem civiliedzīvotājiem. Es ceru, ka HAMAS un citas teroristu organizācijas Gazas joslā saprata šo vēsti," sacīja Netanjahu pēc triju izraēliešu bojāejas un 19 ievainošanas raķešu triecienos Izraēlas dienvidos.

Viņš uzsvēra, ka "Izraēla ir gatava īstenot jebkuru nepieciešamo darbību savas tautas aizsardzībai".

Izraēlas armija paziņoja, ka trāpījusi vismaz 225 mērķiem Gazas joslā. Savukārt kaujinieki izšāva vairāk nekā 380 raķetes, no kurām 274 trāpīja Izraēlas dienvidos un vēl 112 raķetes pārtvēra Izraēlas pretraķešu sistēma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!