Izraēlas gaisa uzlidojumos Sīrijas vidienē nogalināti vismaz 11 Sīrijas karavīri un valdībai lojālie kaujinieki, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā Sīrijas kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Šie bija pirmie Izraēlas gaisa uzlidojumi Sīrijā kopš 21.maija, kad ar Ēģiptes starpniecību tika panākts pamiers un pārtraukta 11 dienas ilgusī karadarbība starp Izraēlas armiju un Gazas joslā valdošo palestīniešu kustību "Hamas", ziņoja SOHR.

"Nogalināti vismaz septiņi armijas karavīri un četri Nacionālo aizsardzības spēku kaujinieki," ziņu aģentūrai AFP sacīja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans, piebilstot, ka visi bojāgājušie ir sīrieši.

SOHR ziņoja, ka gaisa uzlidojumos cietušas gaisa spēku pozīcijas netālu no Himsas un ieroču noliktava, kas pieder Libānas grupējumam "Hizbollah".

Izraēla otrdienas vakarā veica uzlidojumus vairākos Sīrijas reģionos, kā arī galvaspilsētā Damaskā, ziņoja SOHR.

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēstīja, ka Damaskā notikuši sprādzieni. Aģentūra ziņoja, ka aktivizēta pretgaisa aizsardzības sistēma, bet nesniedza nekādas ziņas par bojāgājušajiem vai postījumiem.

Izraēlas armija atteicās komentēt ārvalstu mediju ziņoto.

Kopš pilsoņkara izcelšanās Sīrijā 2011.gadā Izraēla veikusi simtiem uzlidojumu Sīrijas teritorijā, uzbrūkot valdības pozīcijām, Irānas atbalstītajiem spēkiem Sīrijā un "Hizbollah" kaujiniekiem.

Izraēla ir vairākkārt uzsvērusi, ka neļaus Irānai nostiprināt savas pozīcijas Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!