Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas valdība grib aizliegt medija "Al Jazeera" darbību Izraēlā, pievienojoties arābu valstīm, kas piekļuvi kanālam jau ir liegušas, ziņo "The Guardian".

Arābu valstis mediju "Al Jazeera" aizliedza, apsūdzot Kataras valsts finansēto mediju par mudināšanu uz vardarbību.

Izraēlas Sakaru ministrs Ajubs Kara norādījis, ka plānots "Al Jazeera" žurnālistiem atņemt akreditāciju, kas liegtu viņiem iespēju strādāt Izraēlā. Tāpat kabeļtelevīzijām un satelīttelevīzijām ir norādīts bloķēt medija pārraides. Nav zināms, cik ilgu laiku tas prasīs.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu jūlijā solīja slēgt "Al Jazeera" birojus Jeruzalemē, apsūdzot mediju par vardarbības veicināšanu pilsētā.

"Pēdējā laikā gandrīz visas valstis mūsu reģionā norādījušas, ka "Al Jazeera" atbalsta terorismu, atbalsta reliģijas radikalizāciju," teica Kara, "un visas šīs valstis ir norādījušas, ka "Al Jazeera" ir "Islāma valsts", "Hamas", "Hizbollah" un Irānas instruments."

Izraēlas amatpersonas jau ilgstoši apsūdzējušas "Al Jazeera" par neobjektivitāti pret ebreju valsti. "Al Jazeera" bijusi arābu nāciju mērķis kopš saišu saraušanas ar Kataru, kā daļa no politiskā strīda par Dohas politiku un apgalvoto atbalstu ekstrēmistiem.

Katara tika apsūdzēta ekstrēmisma atbalstīšanā, kā rezultātā tā sarāva saites ar vairākām valstīm. Šobrīd "Al Jazeera" aizliegšana ir valstu attiecību normalizācijas plāna daļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!