Izraēlas armijas tanki un bruņutransportieri otrdienas rītā ir ielauzušies Betlēmes centrā un izvietojušies tikai dažus metrus no Kristus dzimšanas baznīcas. Aculiecinieki stāsta, ka Deheišes bēgļu nometnē pie pilsētas dzirdami šāvieni. Šī palestīniešu bēgļu nometne pārgāja izraēliešu spēku kontrolē pirms dažām dienām.
Beitunijā pie Ramallahas Izraēlas spēki turpina uzbrukumu palestīniešu drošības dienesta galvenajai mītnei, kurā patvērušies ap 400 palestīniešu. Pirms tam ēkas tika apšaudītas ar strēlnieku ieročiem un no tankiem. Citi informācijas avoti vēsta, ka ēkas deg.

Palestīniešu drošības dienesta vadītājs Jordānas upes rietumkrastā Džibrils Radžubs jau agrāk brīdināja par iespējamo slaktiņu Beitunijā, ja izraēlieši mēģinās pārvaldi ieņemt.

Redžubs telefonsarunā ar aģentūru "Reuters" sacīja, ka tanki un bruņmašīnas iebraukuši viņa pārvaldes teritorijā. Radžubs apgalvoja, ka viņa pārvaldes teritorijā patvērušās palestīniešu amatpersonas un pārvaldes darbinieces, sievietes, kuras Izraēlas armija pakļāvusi spēcīgai apšaudei.

Palestīnieši apgalvo, ka kaujās ir kritušie un ievainotie, taču konkrēti skaitļi netiek minēti.

Savukārt Izraēlas armijas pārstāvis norādīja, ka Radžubs slēpjot aptuveni 50 augsta ranga palestīniešu kaujiniekus, kurus Izraēla meklē par pašnāvnieku uzbrukumu gatavošanu. Šo cilvēku skaitā esot arī organizācijas "Fatah" līderis Jordānas upes rietumkrastā Marvans Barguti.

Radžubs apgalvoja, ka palestīnieši "nepadosies", un aicināja ASV apturēt Izraēlas premjerministru Arielu Šaronu, kas, kā viņš sacīja, ved visu pasauli uz katastrofu.

Pēc Izraēlas laikraksta "Ha'aretz" ziņām, par mērenu uzskatītais Džibrils Radžubs varētu būt viens no iespējamākajiem Jasira Arafata amata mantiniekiem un Izraēlas drošības dienesti esot mēģinājuši premjeru Arielu Šaronu atrunāt no uzbrukuma organizēšanas viņa bāzei. Tomēr Šarons uz to uzstājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!