Par nepatiesu ziņu uzrādīšanu sakarā ar akadēmiskā grāda iegūšanu aizdomās turētā Izraēlas Ziemeļu apgabala policijas vadītāja Alika Rona pārstāvis vakar tiesā Izraēlā paziņoja, ka Rona vārdu negodīgi izmantojusi "kāda apšaubāma akadēmiskā institūcija" - Latvijas Universitāte, uzrādot policijas amatpersonu kā šīs izglītības iestādes absolventu.
Par to šodien ziņo laikraksts "The Jerusalem Post".

Rona pārstāvis advokāts Dovs Vaisglass trešdien tiesā norādīja, ka Rons nekad nav ieguvis kādu grādu no Latvijas Universitātes, bet universitāte maldinoši izmantoja viņu vārdu, minot Ronu kā vienu no tās beidzējiem.

Kā ziņots, Latvijas Universitātes (LU) rektors Ivars Lācis ir izdevis rīkojumu sagatavot detalizētu informāciju par tālmācības programmu saistībā ar izskanējušo informāciju par Izraēlas amatpersonas nopirkto maģistra diplomu.

Presē izskanējusi informācija, ka Izraēlas tiesībsargājošās iestādes pārbauda desmitiem pasniedzēju un sabiedriskā sektora darbinieku, kā arī daudzu policistu akadēmiskos grādus. Viens no tiem ir Izraēlas Ziemeļu apgabala policijas vadītājs Aliks Rons.

Savukārt Izraēlas militārā policija pārbauda virkni armijas virsnieku, kam arī ir Latvijas Universitātes grādi, kā arī armijas darbiniekus, kuri tiek apsūdzēti nelikumīgā grādu iegūšanā, lai saņemtu lielāku algu un veicinātu savu karjeru.

Telavivas tiesa pirmdien noteikusi 14 dienu mājas arestu Izraēlas Nodarbinātības departamenta Skolotāju apvienības vadītājam Avrahamam Benšabatam un viņa vietniekiem Uri Gromanam pēc tam, kad viņi abi atzinās, ka nopirkuši akadēmiskos grādus, lai saņemtu augstāku algu, raksta avīze "The Jerusalem Post".

Izraēlas Nodarbinātības departamenta Skolotāju apvienības vadītājs Avrahams Benšabats, kurš tiek turēts aizdomās kukuļņemšanā un akadēmisko grādu pirkšanā no Latvijas un Bērlingtonas universitātēm, trešdien Izraēlas armijas radio paziņoja, ka lielākā daļa viņa paveiktā akadēmiskā darba bakalaura un maģistra grādu iegūšanai ir likumīga.

Viņu apcietināšana bija daļa no skandāla saistībā ar "ISE Co.", kas Izraēlā pārstāvēja Latvijas un Bērlingtonas universitātes un pārdeva akadēmiskos grādus par 5 000 ASV dolāru (Ls 3 160).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!