Foto: AFP/Scanpix

Marokas varas iestādes izmeklē kādas pusaudzes nāves gadījumu. 16 gadus vecā meitene tika izvarota. Kad izvarotāji draudējuši publicēt notikušā fotogrāfijas, viņa izdarījusi pašnāvību aizdedzinoties, raksta izdevums "The Guardian".

Marokas Cilvēktiesību asociācija pavēstīja, ka autopsijā noskaidrots, ka pagājušajā nedēļā mirusī meitene bijusi stāvoklī.

Meiteni pērn nolaupīja astoņi jauni vīrieši no Bengueriras pilsētas, kas atrodas 70 kilometrus uz ziemeļiem no Marakešas. Viņi visi pēc kārtas esot meiteni izvarojuši, raksta "The Guardian".

Meitenes ģimene policijā iesniedza sūdzību, un visi aizdomās turētie tika aizturēti uz nopratināšanu. Taču pēc tam prokurors vīriešus atbrīvojis. Brīvībā nokļuvuši viņi draudēja meitenei, sakot, ka viņi publicēs telefonos uzņemtās izvarošanas fotogrāfijas, ja meitene neatsauks policijā iesniegto sūdzību.

Šo draudu dēļ meitene pagājušajā piektdienā sevi aizdedzināja, atsaucoties uz avotiem, raksta "The Guardian".

Meitene guva trešās pakāpes apdegumus un vēlāk nomira. Viņas nāve mudināja prokuroru atkārtoti arestēt sešus no astoņiem aizdomās turamajiem. Nav zināms, kādēļ divi no aizdomās turētajiem joprojām atrodas brīvībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!