Foto: Reuters/Scanpix

Bulgārijas policija publicējusi terorista pašnāvnieka fotorobotu, kuru tur aizdomās izraēliešu tūristu autobusa uzspridzināšanā, vēsta raidsabiedrība BBC, bilstot, ka vīrieša identitāte pagaidām nav noskaidrota.

Kriminālisti secinājuši, ka spridzinātājs bijis ar bālu ādu un tumšiem matiem. Viņš pats sprādzienā gāja bojā. Tiek pieļauts, ka Bulgārijā vīrietis ieradies jūnijā un viņam bijuši līdzzinātāji.

Vaininieku nav izdevies identificēt arī pēc DNS analīzēm, jo viņš nevienā datu bāzē neparādās.

Iepriekš policija izplatīja videomateriālu, kurā redzams baltādains vīrietis ar ļoti gariem matiem, kas varētu būt arī parūka. Viņš staigā pa lidostu, pie kuras notika sprādziens

Sprādzienā, kas pie autobusa ar Izraēlas tūristiem Burgasas lidostā notika 18.jūlija, gāja bojā pieci Izraēlas pilsoņi un autobusa šoferis - Bulgārijas pilsonis, kā arī spridzinātājs, kura identitāte vēl nav noskaidrota. Sprādzienā tika ievainoti vairāk nekā 30 cilvēku, no kuriem trīs nopietni cietuši.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ir paziņojis, ka teroraktu esot sarīkojis Libānas islāmistu grupējums " Hezbollah" ar Irānas atbalstu. Izraēla paziņoja, ka šis terorakts atbilst šablonam, pēc kāda rīkoti terorakti vai to mēģinājumi pret izraēliešiem arī Taizemē, Indijā, Gruzijā, Kenijā un Kiprā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!