Ceļotājiem bieži vien nākas saskarties ar pilsētām, kurās uz ielām ir atkritumu kaudzes vai rūpnīcu dūmeņi piekūpina viesnīcu istabiņas. Šveices "Green Cross" un ASV "Blacksmith Institute" ir izveidojuši sarakstu "Dirty Ten".
Pētījuma pamatā ir pilsētas netīrība attiecībā uz iedzīvotāju skaitu. Gaisa piesārņojuma ziņā visnetīrākās pilsētas atrodas Ķīnā, Indijā un Krievijā. Sevišķi tās pilsētas, kurās bija vai ir attīstīta kalnrūpniecība, ir kļuvušas par perēkli daudzām slimībām. Tāpēc tūristiem būtu ieteicams šīs pilsētas neapmeklēt.

Sumgajita Azerbaidžānā - bijusī padomju laika industrijas pilsēta ar vairāk kā 40 fabrikām, kurās tika strādāts ar hloru, pesticīdiem un citām indīgām vielām.
Vapi Indijā - pilsēta ar vairāk kā 50 fabrikām un ļoti piesārņotu ūdeni.
Černobiļa Ukrainā - 1986.gada nelaime atomeletrostacijā ir piesārņojusi plašu reģionu un tagad cilvēki slimo ar dažādām veža kaitēm.
Dzeržinska Krievijā - ķīmisko ieroču pilsēta, kurā tika ražotas izzejvielas militārām vajadzībām un slavena ar lielāko mirstību zīdaiņu vidū.
Noriļska Krievijā - pasaulē lielākā rūpniecība smagajiem metāliem (svins, arsēns), kuras dēļ iedzīvotāji slimo ar dažādām elpošanas slimībām.
La Oroya Peru - kalnrūpniecības pilsēta Andu kalnos, kurā svina daudzums iedzīvotāju asinīs pārsniedz jebkuras normas.
Linfena Ķīnā - smagās industrijas pilsēta, kurā smagās automašīnas ar atgāzēm vēl vairāk noslogo gaisa tīrību. Tā ir slavena ar visnetīrāko gaisu un daudzām slimībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!