Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ja Ukrainas karavīri piekāpsies un atdos kaujiniekiem Doņeckas lidostu, tad atkāpties nāksies visā frontē un galu galā būs jāaizsargā jau Kijeva, atsaucoties uz Ukrainas aizsardzības ministrijas pārstāvi, vēsta aģentūra UNIAN.

"Lidostas aizstāvji paši saka, ka, ja sāks atkāpšanos, tad nāksies atdot ne tikai tās pozīcijas, kas mums ir, bet galu galā būs jāaizsargā Kijeva," televīzijas kanāla ZIK paziņoja aizsardzības ministra padomnieks Aleksandrs Daniļuks, skaidrojot, kāpēc svarīgi ir nosargāt Doņeckas lidostu.

Viņš stāsta, ka tiek ieņemta stingra pozīcija - Ukrainas spēki neuzbrūk, bet arī neatdod esošās pozīcijas. "Tās pozīcijas, kuras mēs šodien noturam, ir jāaizsargā," uzsvēra ministra padomnieks.

Doņeckas lidostas teritorija šajā ziņā spēlē īpaši svarīgu lomu, piebilst politiķis, uzsverot, ka tas, "kurš noturēs lidostu, būs teritorijas saimnieks".

Vēstīts, ka, lai gan kopš 5. septembra Ukrainā formāli spēkā ir pamiera režīms, apšaudes un kaujas nav rimušās. Sevišķi sīvas cīņas notiek Doņeckas pievārtē. Maskavas atbalstītie kaujinieki (attēlā) jau vairākas nedēļas mēģina ieņemt Doņeckas lidostu, kas ir Ukrainas armijas kontrolēta teritorija kaujinieku pārņemtās Doņeckas nomalē.

Lidostas nozīmība tiek skaidrota gan ar potenciālu iespējamību tur izveidot spēcīgu armijas bāzi, gan ar to, ka lidosta kaujinieku rīcībā nodrošinātu tiem nekontrolētu ieroču, papildspēku un kontrabandas plūsmu. Vairāk par lidostas nozīmīgumu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!