Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs piektdien noliedza, ka viņam būtu bijušas personīgas saites ar ASV prezidenta Donalda Trampa bijušo kampaņas vadītāju Polu Manafortu, kurš apsūdzēts lobēšanā bijušā Ukrainas līdera labā.

"Man nekad nav bijuši personīgi sakari ar Polu Manafortu," preses konferencē Maskavā paziņoja Janukovičs, kurš šobrīd dzīvo Krievijā.

Viņš atzina, ka Manaforts pēc Ukrainas prezidenta vēlēšanām 2010. gadā bija prezidenta administrācijas padomnieks, tomēr Janukovičs "personīgi ar Manafortu nekādus līgumus neparakstīja".

"Es neesmu redzējis Polu Manafortu un runājis ar viņu, kopš es pametu Ukrainu" 2014. gadā, uzstāja Janukovičs.

Bijušais prezidents arī uzsvēra, ka par Manafortu nekad nav runājis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, šādus pieņēmumus nosaucot par "absurdiem".

68 gadus vecais Manaforts ir apsūdzēts naudas atmazgāšanā, par izvairīšanos no nodokļiem un banku krāpšanā, kas saistīta ar Manaforta un viņa biznesa partnera Rika Geitsa darbību Janukoviča labā no 2006. līdz 2014. gadam.

Manafortam izvirzītas apsūdzības arī par lobēšanu Janukoviča labā, nereģistrējoties ASV Tieslietu ministrijā.

Manaforts šonedēļ noliedza vainu izvirzītajās apsūdzībās izmeklēšanā, ko par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās vada īpašais prokurors Roberts Millers. Manaforta tiesas sākums ir paredzēts septembrī.

Manaforts 2016. gada jūlijā kļuva par Trampa kampaņas vadītāju, bet pēc diviem mēnešiem bija spiests atkāpties, gaismā nākot faktiem par viņa darījumiem ar Janukoviču. Geitss iesaistījās Trampa kampaņā, kad par tās vadītāju kļuva Manaforts un turpināja strādāt Trampa labā kampaņas laikā un arī pārejas periodā pēc prezidenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!