Japāna paziņojusi, ka 96 tūkstoši militārpersonu uzmanīs tehniskos traucējumus datorsistēmās, ko varētu izraisīt jaunās tūkstošgades iestāšanās, un to radītajām sekām.
Apmēram 96 000 militārpersonu visā valstī divas dienas, sākot no Jaunā gada priekšvakara, būs gatavībā nekavējoties veikt attiecīgus pasākumus, lai uzveiktu 2000.gada datorproblēmu un tās sekas, informēja Aizsardzības aģentūras amatpersonas.

Aizsardzības aģentūra arī plāno turēt gatavībā vairāk nekā 100 lidmašīnas, karakuģus un īpašos pārvietošanās līdzekļus un varēs izmantot vairākas ķīmiskā kara vienības, ziņo amatpersonas.

Japānas premjerministrs Keidzo Obuči gatavojas sagaidīt jauno tūkstošgadi savā oficiālajā rezidencē Tokijas centrā kopā ar citiem ministriem, lai varētu kontrolēt situāciju.

Oktobrī valdība ieteica iedzīvotājiem katrā gadījumā nodrošināties ar pārtikas un ūdens rezervēm, neskatoties uz to, ka Japāna ir labi sagatavojusies tā saucamajai 2000.gada datorproblēmai.

Tūkstošgades datorproblēma varētu rasties no tā, ka daži datori varētu nolasīt 2000.gadu kā 1900.gadu, tādējādi radot sajukumu datos vai pilnīgu izslēgšanos.

Tas viesis bažas par iespējamām nopietnām problēmām transporta, sakaru, banku un citās sistēmās, kas ir ļoti atkarīgas no datortehnikas darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!