Foto: AFP/Scanpix

Japānā aizturēts kāds Tokijas iedzīvotājs saistībā ar aizdomām, ka viņš nelikumīgi piekļuvis kādas sievietes kontam sociālās saziņas vietnē "Facebook" un lejupielādējis viņas fotogrāfijas, kurās sieviete redzama apakšveļā, otrdien paziņoja policija un vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Tā ir pirmā reize, kad Japānā kāds tiek aizturēts aizdomās par tamlīdzīgu likumpārkāpumu.

Tokijas pašvaldības preses pārstāvis vēstīja, ka 25 gadus vecais Rjosuke Koga tiek turēts aizdomās par to, ka šā gada janvārī-martā 17 reižu pieslēdzās cietušās "Facebook" kontam.

Izmeklētāji arī atklāja, ka informācijas tehnoloģiju kompānijas darbiniekam bija apmēram 770 "Facebook" un "iCloud" lietotāju identifikācijas dati. Tiek veikta izmeklēšana, kā viņš tādu informāciju ieguvis, vēstīja ziņu aģentūra "Jiji Press".

Kogam draud līdz trim gadiem ilgs cietumsods vai naudas sods līdz vienam miljonam jenu (7500 eiro), norādīja policijas preses pārstāvis, bet detalizētāku informāciju nesniedza.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem policijā, ziņu aģentūra "Kyodo News" vēstīja, ka Koga lejupielādēja sievietes fotogrāfijas, kurās viņa redzama apakšveļā. Policijas preses pārstāvis to neapstiprināja.

Tokijas policija veica reidu Kogas dzīvesvietā pēc tam, kad pērn jūlijā atrada internetā publicētas seksuāla rakstura fotogrāfijas. Kratīšanas laikā tika atrasti citu personu identifikācijas dati un paroles piekļuvei vietnēm, vēstīja laikraksts "Mainichi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!