Japānas firma "Takara", kas nesen radīja elektronisku iekārtu suņu valodas tulkošanai, ir vēlreiz pārsteigusi pasauli un izstrādājusi iekārtu, kas ļauj saprast kaķu ņaudienu nozīmi, ziņo aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Tokijas presi.
Elektroniskais kaķu valodas tulks "Miaowlingual" ir ievietojams plaukstā. Tas ir aprīkots ar mikrofonu un ar to savienotu šķidro kristālu displeju, uz kura parādās kaķu radīto skaņu rakstisks tulkojums.

Kompānija "Takara" izstrādāja šo iekārtu sadarbībā ar Japānas Akustikas institūta speciālistiem. "Miaowlingual" vārdnīcai izmantoti Sibīrijas un Amerikas īsspalvaino kaķu ņaudienu paraugi.

"Miaowlingual" spēs vispārīgos vilcienos noteikt kaķu emocijas pēc to radītajām skaņām un informēs saimnieku, vai kaķis ir apmierināts, uzbudināts vai vienaldzīgs.

Kompānija pirms gada izstrādāja elektronisko suņu reju tulku kaklasiksnas veidā, kuru ir iegādājušies 300 tūkstoši suņu īpašnieku. Šī iekārta tiek eksportēta arī uz ASV un Dienvidkoreju. "Takara" cer, ka 2004.gadā tikpat veiksmīgi tiks pārdots arī kaķu valodas tulks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!