Japānas rietumu amatpersonas svētdien izbrīnījis kāda noslēpumaina labvēļa dāsnums, kurš savu 1,8 miljonus dolāru (977 400 latu) laimējušo loterijas biļeti ziedojis palīdzībai neseno lietusgāžu upuriem.
200 miljonus jenu lielās galvenās balvas laimējušā loterijas biļete piektdien vēstulē nosūtīta Fukui prefektūras gubernatoram un tai klāt pieliktajā zīmītē teikts, ka tā ir ziedojums lietusgāžu upuriem.

"Es nosūtu ar laimi svētīto loterijas biļeti, cerot, ka tā sniegs kādu atbalstu cilvēkiem, kuri cietuši nelaimē," teikts zīmītē.

Fukui prefektūras amatpersona Hiroko Imatomi, kura pirmā atvērusi vēstuli, sacīja, ka zīmīte viņu pārliecinājusi, ka sūtītāja nodomi bijuši patiesi.

"Tā bija brīnišķīga vēstule. Tā noteikti nebija mānīšanās vai joks," viņa sacīja. "Tam ir jābūt no tās retās cilvēku sugas ar lielu sirdi un cerībām, ka tas palīdzēs daudz cietušiem cilvēkiem."

Sūtītājs uzdevis neīstu vārdu un vietējām amatpersonām nav nekādu iespēju uzzināt, kurš nosūtījis laimējušo biļeti, par kuru sniegts apstiprinājums, ka tā ir autentiska, sacīja Imatomi.

Fukui provinci 17.-18.jūlijā skāra postošas lietusgāzes, kurās gāja bojā trīs cilvēki, 17 guva ievainojumus un tika sagrautas vai sapostītas vairāk nekā 200 mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!