Foto: Reuters/Scanpix
Japānas ziemeļaustrumos sestdien noticis 6,1 balli spēcīgs zemestrīces pēcgrūdiens, bet sestdienas rītā fiksēti 5,4 un 5,9 balles spēcīgi pazemes grūdieni, informē ārvalstu masu mediji, atsaucoties uz Japānas seismologiem.

Zemestrīce reģistrēta Ibaraki prefektūrā uz ziemeļaustrumiem no Tokijas. Cunami brīdinājums valstī nav izsludināts.

Sešas balles stipra zemestrīce tiek uzskatīta par spēcīgu un var radīt ievērojamus postījumus un cilvēku upurus, norāda seismologi. Tomēr pagaidām ziņu par sestdienas pēcgrūdiena postījumiem nav sniegta. Aģentūra "Reuters" ziņo, ka zemestrīces laikā Tokijā sašūpojušās mājas.

Iepriekš sestdien no rīta Honsju salā reģistrēti 5,4 un 5,9 balles stipri pēcgrūdieni.

Pēdējās nedēļas laikā kopš postošās 11.marta zemestrīces Japānā fiksēti vairāk kā 260 piecu un vairāk ballu spēcīgi pazemes grūdieni. Japānas meteoroloģiskais dienests informē, ka kopumā Japānas piekrastē notikušas 262 zemestrīces.

Jau vēstīts, ka pēc jaunākajām ziņām, dabas stihijā Japānā gājuši bojā 7197 cilvēki, bet bez vēsts pazuduši vismaz 10 905 cilvēki.

11.martā Japānā notika 9 balles spēcīga zemestrīce, bet tai sekoja postošs cunami vilnis, kas līdz pamatiem nopostījai vairākas pilsētas un apdzīvotas vietas.

Dabas stihija sabojājusi atomelektrostaciju "Fukušima 1", kas atrodas nedaudz vairāk kā 200 kilometrus no valsts galvaspilsētas Tokijas. AES reaktoros notikuši vairāki sprādzieni, un glābēji pašlaik cenšas atjaunot bojāto dzešanas sistēmu, lai novērstu vēl lielāku kodolkatastrofu. No AES apkārtnes evakuēti aptuveni 200 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!