Trešdien no rīta Jokohamā miniautobuss sadūrās ar pasažieru vilcienu, smagus ievainojumus ir guvis automašīnas vadītājs, taču ziņu par cietušajiem vilciena 130 pasažieru vidū nav saņemtas.

Automašīna ietriecās vilcienā, kas šķērsoja dzelzceļa pārbrauktuvi, un šis ir jau trešais negadījums trīs dienu laikā. Pirmdien vilciena avārijā, kad pieci vagoni no septiņiem noskrēja no sliedēm un ietriecās dzīvojamās mājas sienā, gājuši bojā jau vairāk nekā 90 cilvēki un to skaits varētu vēl pieaugt. Ievainojumus guva 456 no vilciena 580 pasažieriem.

Otrdien smagus ievainojumus guva smagās automašīnas vadītājs, kurš bija apstājies uz dzelzceļa pārbrauktuves un nespēja nokļūt no tās, kad automašīnā ietriecās vilciens.

Izmeklētāji, kas strādā pirmdienas avārijas vietā, stāsta, ka tās iemesls ir nolaidība, par ko tiks ierosināta krimināllieta.

Viņi jau ir konfiscējuši dokumentus un nopratinājuši konduktoru, kura uzraudzībā strādāja nepieredzējušais, 23 gadus vecais vilciena vadītājs, kurš vēl joprojām nav atrasts.

Klīst ziņas arī par citiem avārijas iemesliem, tajā skaitā akmeni uz dzelzceļa sliedēm, pārāk lielu ātrumu un nepilnībām paša vilciena un sliežu konstrukcijā.

Posmā, kur notika negadījums, ir vienas no vissenāk atjaunotajām dzelzceļa sliedēm, kam nav automātiskās bremzēšanas sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!