Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien, 27. janvārī Japāna pastiprinājusi sankcijas pret Krieviju pēc agresora īstenotajiem pēdējiem raķešu uzlidojumiem Ukrainai, ziņo aģentūra "Reuters".

Lēmums seko pēc ceturtdien notikušā Krievijas raķešu uzbrukuma Ukrainai, kura laikā tika nogalināti vismaz 11 cilvēki.

"Ņemot vērā notiekošo Ukrainā, un, lai sniegtu savu ieguldījumu starptautiskajos centienos veicināt mieru, Japāna līdz ar citām nācijām īstenos eksporta aizliegumus pret Krieviju," paziņojumā vēsta Ekonomikas tirdzniecības un rūpniecības ministrija.

Piemēram, no 3. februāra Japāna aizliegs pārvadājumus 49 Krievijas kompānijām.

Trīs no tām varētu izmantot pārvadājumus, lai palielinātu valsts militārās spējas. Šie aizliegumi tādu produktu kā, piemēram, ūdens lielgabali, pusvadītāji, gāzes izpētes iekārtas, rentgena izpētes iekārtas, sprāgstvielas un roboti.

Papildus Japāna plāno iesaldēt līdzekļus trīs organizācijām un 22 privātpersonām no Krievijas. To skaitā būs arī aviobūves uzņēmums "JSC Irkut Corp", raķešu izgatavotājs "MMZ Avangard". Sankcijas skars arī aizsardzības ministra vietnieku Mihailu Mizincevu un tieslietu ministru Konstantīnu Čuičenko un vēl 14 Kremli atbalstošas personas, kuras saistītas ar uzbrukumiem Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!