Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mājās no slimnīcas Tokijā devies, iespējams, pasaulē mazākais dzimušais zēns – puisēns pasaulē nācis tikai 268 gramus smags, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Zēns piedzima jau augustā, tomēr sliktā veselības stāvokļa dēļ no slimnīcas ticis izrakstīts tikai pirms divām nedēļām. Slimnīcā puisēns pavadīja vairāk nekā piecus mēnešus.

Zīdainis slimnīcā tika intensīvi aprūpēts. Šobrīd viņa svars pieaudzis līdz 3,2 kilogramiem – tas ir gandrīz desmit reizes vairāk par puisēna svaru piedzimšanas brīdī, skaidro medijs. "Varu pateikt tikai to, ka esmu ļoti priecīga, ka viņš ir izaudzis tik liels, jo, godīgi sakot, es neticēju, ka viņš izdzīvos," sacīja zēna māmiņa.

Ārsts Takeši Arimitsu atzina, ka puisēns ir "mazākais zināmais pasaulē dzimušais zēns, kurš palaists mājās no slimnīcas". Ārsts atsaucās uz datubāzi, kurā apkopoti jaundzimušo svari.

Iepriekšējais "rekordists" bija kāds Vācijā dzimis zēns, kurš pasaulē nācis vien 274 gramus smags. Savukārt kā mazākā pasaulē dzimusī meitene reģistrēta meitene, kura piedzimusi 252 gramus smaga. Arī viņa dzimusi Vācijā, 2015. gadā.

Slimnīcā Tokijā skaidroja, ka iespēja, ka bērns, kurš piedzimis mazāk kā kilogramu smags, izdzīvos, ir aptuveni 90% liela. Savukārt tie, kas dzimuši ar svaru zem 300 gramiem, izdzīvo 50% gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!