Foto: AP/Scanpix/LETA

Japāna paziņojusi par papildus sankciju piemērošanu Krievijai pēc tam, kad pagājušajā nedēļā G7 valstis vienojās pastiprināt pasākumus pret Kremli, atsaucoties uz valdības galvenā pārstāvja Hirokazu Matsuno piektdienas paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Koordinētā darbībā ar G7, Japāna iesaldēs līdzekļus 78 grupām un 17 personām, tostarp armijas virsniekiem, kā arī aizliegs eksportu uz 80 Krievijas institūcijām, piemēram, ar militārajām iestādēm saistītām pētniecības laboratorijām, teikts varasiestāžu piektdienas paziņojumā.

Japāna arī aizliegs sniegt būvniecības un inženierijas pakalpojumus Krievijai, lai gan, kā paziņojušas varasiestādes, sīkāka informācija tiks paziņota vēlāk.

Matsuno savā paziņojumā nosodīja Kremļa un Minskas ceturtdien noslēgto līgumu par kodolieroču izvietošanu Baltkrievijas teritorijā, apgalvojot, ka lēmums vēl vairāk saasinās situāciju ap iebrukumu Ukrainā.

"Japāna kā vienīgā valsts, kas kara laikā cietusi no kodolieroču uzbrukumiem, nekad nepieņems Krievijas kodoldraudus, nemaz nerunājot par kodolieroču izmantošanu," preses konferencē izteicās Matsuno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!