Foto: AP/Scanpix/LETA
Japānas premjerministrs Fumio Kishida 3. marta preses konferencē Tokijā paziņoja, ka valsts ir ne tikai gatava pieņemt ukraiņu bēgļus, bet arī piegādāt bruņu vestes, ziemas apģērbu, ķiveres un citas aizsardzībai nepieciešamās preces - solis, kas ir nepieredzēts Japānai kopš Otrā pasaules kara beigām, skaidro Japānas ziņu aģentūra "Kyodo News".

Japāna šādu gājienu uztver par nepieciešamu, ņemot vērā Krievijas neatkāpšanos no Ukrainas un tās vispasaules nosodīšanu. "Šādu neletālu priekšmetu piešķiršana ir balstīta uz Ukrainas lūgumiem, un šis solis atbilst valsts Konstiūcijai, kura neatbalsta karu," vēstīja Japānas valdības galvenais pārstāvis Hirokazu Matsuno.

Tikmēr Dienvidkorejas ārlietu ministrija 1. martā ir piesolījusi 10 miljonus ASV dolāru humānajai palīdzībai Ukrainai, ziņoja raidsabiedrība CNN. Kā šī palīdzība izskatīsies, tas tiks izlemts ar Ukrainas valdību, tās kaimiņvalstīm un starptautiskajām organizācijām, vēstīja ministrija.

Atbalstot starptautisko sabiedrību, valsts ieviesa sankcijas pret Krieviju, aizliedzot eksportu "stratēģiski svarīgām" precēm, tostarp elektronikai, pusvadītājiem, datoriem, telekomunikācijas tehnoloģijām, kā arī ūdens un aviācijas ierīcēm un bloķējot Krievijas bankas no SWIFT starptautiskās maksājuma sistēmas, raksta starptautiskā ziņu aģentūra "Reuters".

"Korejas valdība nosoda Krievijas bruņotu invāziju Ukrainā un nolēma aktīvi piedalīties starptautiskās sabiedrības pūlēs, tai skaitā ieviešot ekonomiskās sankcijas, lai panāktu konflikta miermīlīgu atrisinājumu," norādīja Dienvidkorejas ārlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!