Foto: Reuters/Scanpix
Japānā reģistrēts rekordliels skaits vientuļu jauniešu, kuri pat nevēlas atrast sev draugu vai draudzeni, atsaucoties uz Japānas sociologu pētījumu, vēsta BBC.

Pētījums atklājis, ka 61% jaunu vīriešu vecumā no 18 līdz 34 gadiem vispār nav nekādu romantisku attiecību. Savukārt starp sievietēm vientuļas izvēlas būt aptuveni 50% daiļā dzimuma pārstāvju.

Pētījums liecina, ka apmēram ceturtā daļa jaunu vīrieši un apmēram 23% jaunu sieviešu pat nepūlas atrast sev draugu vai draudzeni. Daži no aptaujātajiem to skaidroja ar naudas trūkumu, citi uzsvēra, ka piemērotu dzīvesbiedru neesot iespējams atrast. Savukārt sievietes aptaujā norādījušas, ka vientuļnieces dzīve ir labāka par dzīvi laulībā.

Aptaujas rezultāti liecinot, ka ceturtā daļa neprecēto sieviešu un vīriešu vecumā no 35 līdz 39 gadiem nekad nav nodarbojušies ar seksu.

Pēdējo reizi šāda aptauja veikta 2005.gadā un kopš tā laika vientuļnieku skaits ir audzis. Jaunie datu par vientuļniekiem esot Japānas vēsturē lielākie, vēsta BBC.

Japāna ir starp tām pasaules valstīm, kurā ir vismazākā dzimstība. Prognozes liecinot, ka 21.gadsimta vidū valsts apdzīvotība samazināsies uz pusi. Tāpēc Japānas valdība nolēmusi ik pēc pieciem gadiem veikt aptauju par jauniešu attieksmi pret seksu un laulību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!