Foto: Reuters/Scanpix
Japānas galvaspilsētā Tokijā torņa "Tokyo Sky Tree" celtnieki otrdien pacēluši antenu 601 metra augstumā. Līdz ar to šis ir augstākais šāda veida objekts pasaulē, informē aģentūra "RIA Novosti".

Plānots, ka 65 miljardus jenu (aptuveni 400 miljonu latu) vērtais tornis mēneša laikā sasniegs 634 metru atzīmi, bet to pabeigt plānots līdz šī gada beigām.

Metāla konstrukcija jau tagad par vienu metru pārsniedz līdz šim augstāko televīzijas torni, šešsimtmetrīgo "Canton Tower", kas 2010. gadā tika atklāts Ķīnas pilsētā Guandžou.

Tomēr abi šie objekti ir krietni zemāki par pasaules augstāko celtni - debesskrāpi "Burj Khalifa", kas Dubaijā Apvienotajos Arābu Emirātos sniedzas 828 metru augstumā.

Tokijas torņa celtnieki apgalvo, ka īpaši ir parūpējušies par torņa drošību pret pazemes grūdieniem, kas Japānā ir bieža parādība. Tornim ir izveidotas arī divas skatu platformas, kā arī izbūvēts tirdzniecības centrs, restorāni un citas laika pavadīšanas vietas. Torņa īpašnieki ik gadu cer piesaistīt vairākus miljonus apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!