Galvenais Japānas pārstāvis Ziemeļkorejas kodolprogrammu jautājumā ir paziņojis, ka Ziemeļkoreja otrdien ir atteikusies piedalīties sešu pušu sarunās līdz laikam, kad tiks pārskaitīti iepriekš iesaldētie 25 miljoni ASV dolāru, raksta aģentūra "Associated Press".
Keničiro Sasae stāsta, ka otrdien pievakarē paredzētā tikšanās ir atcelta, jo Ziemeļkorejas pārstāvji ir attiekušies ierasties. "Šodien nav panākts nekāds progress. Ķīna kā šo sarunu vadītāja aicināja Ziemeļkorejas pārstāvjus piedalīties sarunās, tomēr viņi atteicās," stāsta Japānas pārstāvis.

Sarunas starp abām Korejām, ASV, Japānu, Krieviju un Ķīnu atsākās pirmdien, neilgi pēc tam, kad ASV paziņoja par nozīmīgu notikumu pavērsienu - tiks atbloķēti visi 25 miljoni dolāru, kas kopš 2005.gada iesaldēti Makao bankas kontos sakarā ar apsūdzībām naudas atmazgāšanā. ASV piekrita pārskaitīt naudu uz Ziemeļkorejas bankas kontu Pekinā.

"Ķīnas pārstāvji stāsta, ka Ziemeļkoreja atsāks dalību sarunās tikai pēc tam, kad būs saņēmusi apstiprinājumu par naudas ienākšanu Ķīnas bankas kontā," pavēstījis Sasae.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!