Kādā Japānas slimnīcā iemaldījies 100 kilogramu smags savvaļas melnais lācis pamatīgi pārbiedējis vienu no slimnīcas pacientiem, kurš, kliedzot pēc palīdzības, nobiedējis arī dzīvnieku, un tas, panikas pārņemts, izskrējis pa avārijas izeju.
"Kāds pacients sēdēja [slimnīcas] priekštelpā un smēķēja. Viņš ieraudzīja lāci [ienākam pa automātiskajām durvīm] un iekliedzās," ceturtdien pavēstīja Japānas pilsētas Ičinoseki, kas atrodas 370 kilometrus uz ziemeļiem no Tokijas, amatpersona Keiiči Sudzuki.

Pacienta kliedzieni izbiedēja dzīvnieku, kurš paslīdēja uz nospodrinātās grīdas, piecēlās un izskrēja no slimnīcas ēkas, izlecot cauri avārijas izejas durvju stiklam.

Tomēr pēc kāda laika apjukušais un izsalkušais dzīvnieks nezināmu iemeslu dēļ atkal atgriezies slimnīcā, ienākot pa parādes durvīm .

"Kaut kāda iemesla dēļ lācis atgriezās pa galveno ieeju, ienāca priekštelpā un vēlreiz izskrēja pa avārijas durvīm," sacīja Sudzuki.

"Eksperti mums sacīja, ka lācis slimnīcā varētu būt saodis ēdienu, iespējams, medu. Aukstās vasaras dēļ lācim, iespējams, bijušas grūtības atrast ēdamo pirms ziemas," teica Sudzuki.

Incidentā neviens cilvēks nav cietis, informēja amatpersona.

Japānā dzīvo apmēram 10 000-15 000 Āzijas melno lāču. Viņi parasti apmetas tālu no cilvēku apdzīvotajām vietām kalnu mežos, kas veido apmēram 70 procentus no Japānas teritorijas.

Tomēr pētījumi ir parādījuši, ka kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem arvien vairāk lāču ieklīst dzīvojamajos rajonos, jo mežu izciršana samazinājusi šo dzīvnieku dabisko vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!