Foto: stock.xchng
Tokijas apgabaltiesa ceturtdien piespriedusi nāvessodu 28 gadus vecajam Tomohiro Kato, kurš 2008.gadā Japānas galvaspilsētā ar nazi nogalināja septiņus un ievainoja 11 cilvēkus, tai skaitā policistus, informē telekanāls TBS.

Noziedznieks 2008.gadā ar kravas mašīnu nobloķēja Akihabaras ielu Tokijā, un pēc tam ar nazi metās pūlī, uzbrūkot nejaušiem garāmgājējiem. Pēc aizturēšanas tolaik 26 gadus vecais Kato paziņoja, ka ar nolūku ieradies Tokijā no Sudzuokas prefektūras, lai kādu nogalinātu, jo zaudējis interesi par dzīvi. Viņš izvēlējies pircēju iecienīto tirdzniecības ielu, jo vēlējies nogalināt pēc iespējas vairtāk cilvēku.

Saskaņā ar spriedumu Kato nav bijušas psihiskas novirzes, tāpēc viņš ir pilnībā atbildīgs par savu rīcību. Tāpēc tiesa nolēmusi viņam piespriest augstāko soda mēru.

Japānas tiesu praksē nāvessodu piemēro, ja nogalināti vairāki cilvēki. Gadā valstī izpilda aptuveni desmit nāvessodus. Notiesātie sodu var gaidīt pat vairākus gadus, taču par izpildi uzzina tikai nāvessoda dienas rītā. Starptautiskās cilvēktiesību organizācijas aicina Japānu nehumāno soda veidu atcelt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!