Telefons teju karsts no paziņojumiem: vecāki čatā apspriež bērnu fotosesiju. "Esmu kategoriski pret fotogrāfijām uzvalkos," paziņo kāda mamma. "Fotosesijas vietā ierosinu sarīkot pankūku cepšanas meistarklasi!" piedāvā cita. "Labrīt, meitenes!" priecīgi "spamo" kāda trešā mamma un paziņojumam pievieno animētu kaķēna bildīti.

Divu bērnu mamma Jekaterina Mazeina portālā "Detimail" ar humora piedevu izveidojusi vecāku tērzēšanas vietu dalībnieku tēlus, ar kuriem ir visai grūti komunicēt.

Bet ragana ir pret

Briesmīgs sapnis vecāku komitejai. Šī apburošā ragana spēlē iestājas, kad visi jau daudzmaz ir vienojušies vai jau par vēlu kaut ko mainīt. Šī persona neatbalsta nevienu kolektīvu lēmumu un visas diskusijas pārvērš kašķos.

"Esmu pret konstruktoru kā dāvanu, mums nav vajadzīgas tādas fotogrāfijas, mans bērns nepiedalīsies priekšnesumā, lai kāds cits savāc viņa lomu," šāda mamma raksta čatā un gaida reakciju no pārējiem.

Divas galvenās atšķirības starp raganu pasakā un vienkārši ne ar ko neapmierinātu cilvēku: viņa regulāri iestājas pret visiem un nekad nepiedāvā alternatīvas. Tieši pretēji, viņai patīk, ka citi viņai skrien pakaļ un palauza galvu par jauniem variantiem. Bet šī varone jaunās alternatīvas izpēta un atkal atrod, pie kā "piesieties".

Bīstamība: maksimālā.

Neitralizācija: pāraudzināt ir neiespējami, tikai izdzēst no grupas vai samierināties.

Negaidītu ieteikumu meistars

Salīdzinot ar raganas tēlu, šis personāžs ir vienkārši kaķēns. Šī persona nekaitē procesam, tikai nedaudz patracina. Parādās diskusiju karstumā un sniedz negaidītu, bet ārkārtīgi izmeklētu priekšlikumu. "Uzaicināsim nelielu džeza orķestra grupu?! Bet varbūt audzinātājām uzdāvinām lidojumu gaisa balonā? Brīvdienās braucam uz bioloģisko fermu, paskatīsimies, kā aug sivēntiņi!" piedāvā ieteikumu meistars.

Tā jau nekas, bet šīs idejas tā arī paliek, karājamies viedierīču ekrānos, jo reālu rīcību no šī vecāka – fantazētāja nesagaidīt. Viņš vienkārši ienācis papļāpāt, bet jūs ko domājāt?

Bīstamība: nekāda.

Neitralizācija: atbalstīt priekšlikumu un nozīmēt kādu atbildīgo par tā izpildi.

  • Šeit vēl vari atrast rakstu, kas liks pasmaidīt. Tur iepazīsi vēl citus kaitinošus mammu tipus, kuri "dzīvo" vecāku forumos.

Neaptēstais

Neaptēstais ir lēns pokemons, kura vārds kļuvis par apzīmējumu stulbam un "buksējošam" cilvēkam, ko nereti dēvē arī par "bremzi". Šis vecāks palaiž garām visas karstās tēmas un uzrodas pašās beigās, kad nekas īpašs vairs netiek apspriests: dāvanas ir izvēlētas, ekskursijas pasūtītas, un animācijas varoņi jau gludina tērpus. "Jūs neaizmirstiet, ka drīz svētki... Uzdāvināsim..." viņš raksta svētku priekšvakarā. Čats, maigi sakot, ir pārsteigts.

Ir visai sarežģīti nepamanīt trīs dienu ilgo diskusiju par dāvanām, bet neaptēstajam tas ir pa spēkam. Lūk, jautājums – vai nu cilvēks patiešām nav īpaši apķērīgs vai nelasa saraksti, bet tas savukārt nozīmē, neciena citus vecākus! Abi varianti, kā mēdz teikt, ir visai slikti.

Bīstamība: nekāda.

Neitralizācija: apskaut un raudāt.

Priecīgais spamotājs

Viņš tur roku uz pulsa: regulāri piesūta visiem karstus jaunumus no mikrorajona, paziņo par atlaižu sākšanos tuvākajā lielveikalā un rekomendē visiem savu pedikīra meistaru. Tāpat viņš citus vecākus priecē ar novecojušiem interneta jociņiem, nenogurstoši visus apsveicot dažādos svētkos un bieži izmanto emociju zīmītes.

Šis cilvēks dara visu, lai neviens čatā neatrastu patiešām noderīgu informāciju. Kamēr nebūsi ticis cauri pagājušā gada demotivatoriem, jau aizmirsīsi to, ko meklēji.

Bīstamība: vidēja.

Neitralizācija: ieviest viņam atsevišķu tērzēšanas telpu pļāpām, kurā var arī nemaz neielūkoties.

  • Vecāki nereti ne tikai spēj nokaitināt citu bērnu vecākus čatos, bet arī vecāku sapulcēs. Lūk, šajā rakstā aplūkoti mammu tipi, kuri var dzīt izmisumā vecāku sapulču laikā.

Naktsputns

Pilsēta iemieg, pamostas mafija. Šis naksnīgais vecāks iziet medībās aptuveni ap pulksten 23, kad pārējie čata dalībnieki pieraduši jau gatavoties nakts mieram. Ja čatā parādījusies šī persona, tu riskē pamosties ap pulksten 2, jo būs pienākuši it kā pieklājīgi, bet uzstājīgi desmitiem paziņojumu.

Vecākam – nakts putnam vienmēr ir attaisnojumi: vēlu atgriezies no darba, bezmiegs vai negaidīts mūzas apmeklējums.

Bet mēdz būt arī tā, ka nakts putns un spamotājs ir vienā personā, tad gan ir pavisam traki. Gatavojies pusnaktī saņemt receptes un nebrīnies: viņš taču cenšas citu labā.

Bīstamība: vidēja.

Neitralizācija: uz nakti atslēgt skaņu telefonā visiem ienākošajiem paziņojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!