Japānas premjerministrs Jukio Hatojama trešdien prezentēja ambiciozu plānu, lai radītu miljoniem darba vietu un atjaunotu Āzijas lielākās ekonomikas stabilu izaugsmi.

Hatojama norādīja, ka valsts valdība līdz 2020.gadam plāno radīt 4,76 miljonus darba vietu, bet nākamās dekādes laikā valsts ekonomikas izaugsme veidos vairāk nekā 2% gadā.

"Es esmu apņēmies to sasniegt," ziņu konferencē sacīja Hatojama.

Taču Japānas valdība nenorādīja, kā tieši tā grasās sasniegt šos ambiciozos mērķus, sakot, ka konkrēti pasākumi tiks prezentēti jūnijā.

Valdība plāno radīt jaunu pieprasījumu vairāk nekā 100 triljonu jenu (533 miljardu latu) apmērā, tādējādi cenšoties atdzīvināt pasaules otro lielāko ekonomiku pēc vairāku dekāžu laikā piedzīvotās smagākās recesijas.

Japāna prognozē, ka valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) šajā finanšu gadā, kas noslēgsies 2010.gada martā, samazināsies par 2,6%.

Ja pagātnē "cilvēki kalpoja ekonomikai, tad tagad ekonomikai nepieciešams palīdzēt cilvēkiem. Citiem vārdiem sakot, mums ir nepieciešams radīt pieprasījumu", sacīja premjers.

Japānas valdība cer, ka 1,4 miljoni darba vietu tiks radīti vides un enerģētikas sektoros, veicinot jaunu tehnoloģiju attīstību, bet 2,8 miljonus darba vietu paredzēts radīt veselības aprūpes nozarē.

Turklāt bezdarba līmeni vidējā termiņā plānots samazināt līdz aptuveni 3%.

Hatojama arī paziņoja, ka Japāna veiks nepieciešamos pasākumus, lai līdz 2020.gadam izveidotu Āzijas un Klusā okeāna reģiona brīvās tirdzniecības zonu, tādējādi ar pārrobežu tirdzniecības un investīciju palīdzību veicinot ekonomikas izaugsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!