Laulības bez seksa Japānā kļuvušas tik populāras, ka būvfirmas sākušas piedāvāt mājas, kurās jaunlaulātajiem ir atsevišķas guļamistabas, ziņo "Ananova".
Valstī arvien krītas prezervatīvu realizācijas apjoms, un arvien vairāk pāru izvēlas kopdzīvi bez dzimumattiecībām, vēsta laikraksts "South China Morning Post".

Japāņu psihiatrs Teruo Abe pat ieviesis terminu "sekusuresu", jeb laulības bez seksuālām attiecībām, jo arvien vairāk pāru pie viņa vizītēs ierodas dēļ atturības no dzimumattiecībām.

"Ja vīrs un sieva neguļ kopā, vai nebūtu labāk, ja viņi šķirtos?", jautā doktors Abe.

Japānas būvfirmas "Mitsui Home" pārstāvji norāda, ka aptuveni trešā daļa no viņu būvētajām mājām ir ar katram laulātajam atsevišķu guļamistabu. Kad kompānija vaicā pircējiem par īpatnējā plānojuma nepieciešamību, tipiskākās atbildes ir sekojošas: vīram ir romāns ar citu; sieva nevēlas, lai vīrs viņu redzētu nesakoptu; sieva nevēlas, lai vīrs viņai pieskartos.

Savukārt prezervatīvu tirdzniecības apjoms 1989. gadā bija 624 miljoni, bet 1999. gadā tas samazinājās līdz 576 miljoniem. Kompānijas norāda, ka viens no krituma iemesliem ir pāri, kas ar seksu nevēlas nodarboties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!