Kāda Japānas pilsone gājusi bojā ASV, Minesotas štatā, meklējot filmā "Fargo" apslēptu mantu, pirmdien vēstīja Japānas prese.
28 gadus vecās Tokijas iedzīvotājas līķi bez vardarbības pazīmēm mežā Detroitas ezeru rajonā novembra vidū nedēļu pēc viņas ierašanās ASV atraduši mednieki. Tā kā sieviete bija plāni saģērbusies, izmeklētāji uzskata, ka viņa varētu būt nosalusi.

Trīs dienas pirms viņas līķa atrašanas japānieti aizturēja policija Bismarkas pilsētā Ziemeļdakotā. Viņa bija piesaistījusi likuma sargu uzmanību, vientuļi klaiņojot pa pilsētas apkaimi, informēja aģentūra "Kyodo News".

Pagājušajā nedēļā laikraksts "Bismarck Tribune" japānieti identificēja kā Takako Koniši.

Japāniete, kura ļoti slikti runāja angļu valodā, policistiem parādīja ar roku zīmētu karti, kas viņiem ļāva noprast, ka sieviete cenšas atrast izpirkuma naudu, kuru ar Oskaru godalgotajā filmā "Fargo" apraka tās varonis. Bismarkas policisti centušies sievietei ieskaidrot, ka "Fargo" ir tikai un vienīgi filma, taču valodas barjeras dēļ viņiem tas nav izdevies. Tā kā Koniši nebija izdarījusi nevienu likumpārkāpumu, policija viņu atbrīvoja. Turklāt arī naudas viņai bija pietiekami daudz.

Koniši līķi identificēja radinieki, kas ieradās Minesotas pilsētā Sentpolā no Japānas. Sieviete tika kremēta un viņas pelnus radinieki nogādāja mājās.

Brāļu Džoela un Ītana Koenu 1996.gadā uzņemtā filma "Fargo" stāsta par kādu absolūti neizdevušos viltus nolaupīšanas gadījumu. Filmas darbība norisinās galvenokārt Breinerdas pilsētiņā. Kādā ainā filmas negatīvais varonis izkāpj no automašīnas sniegotā ainavā, kurā izceļas vienīgi drāšu žogs un stabiņi, lai apraktu čemodānu ar gandrīz vienu miljardu dolāru (630 miljoniem latu).

Filma sākas ar paziņojumu: "Šis ir patiess stāsts. Filmā atainotie notikumi notika Minesotā 1987.gadā."

Tomēr Breinerdas laikraksta "Brainerd Daily Dispatch" interneta mājas lapā, netieši atsaucoties uz "Fargo" šaušalīgo sižetu, teikts: "Jūsu zināšanai, Breinerdā neviens nav nogalināts ar cirvi, saskaldīts gabalos un sasmalcināts ar koksnes smalcinātāju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!