Kāds japānis, kurš bija pārliecināts, ka 2000.gada datorproblēma izraisīs kodolkatastrofu, aizsargtērpā ģērbies, meklējis patvērumu Austrālijas tuksnesī.
Viņa gatavošanos pasaules galam pamanījuši Pertas lidostas muitas darbinieki, kuri zem japāņa krekla ieraudzīja aizsargvesti.

Japānis tika ielaists Austrālijā pēc tam, kad muitas pārbaudē viņam tika konfiscēta aizsargveste, gaisa pistole un bultas, ar kurām viņš bija gatavojies medīt pārtikai ķengurus. Muitas pārstāvis Leons Bedingtons trešdien teica: "Vīrietis muitniekiem sacīja, ka, pēc viņa pētījumiem, Rietumaustrālijas tuksnesis esot vispiemērotākā vieta, kur pārciest kodolsprādzienu."

"Lauzītā angļu valodā vīrietis pauda pārliecību, ka Jaungadā gaidāms ar 2000.gada datorproblēmu saistīts kodolsprādziens," norādīja muitnieks. Japāņa mugursomā atradusies izdzīvošanas pamācību grāmata, ķīmisko vielu aizsargtērps, gāzmaska, žāvēta pārtika, ūdens pudele, ūdens attīrīšanai domātas tabletes un ceļojuma piederumi.

Dienā, kad vīrietis pēc "pasaules gala" ieradās lidostā, lai dotos mājās, muitā sagadīšanās pēc strādāja tie paši muitnieki. "Viņi ievēroja, ka šoreiz japānis bija daudz mundrāks," teica Bedingtons. "Šķita, ka no viņa pleciem novēlies viss pasaules smagums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!