Bruņotais uzbrucējs, kurš Grieķijā sestdien nolaupīja autobusu ar japāņu tūristiem, padevies kādam televīzijas programmas vadītājam un pēc tam izdarījis pašnāvību, informēja policija. Krists Kendirs izlēcis pa polocijas iecirkņa septītā stāva logu Aleksandra ielā, Atēnu centrā.
Padzīvojušie japāņu tūristi, ko Kendirs deviņas stundas bija turējis gūstā, tika atbrīvoti neskarti pēc tam, kad Kendirs padevās kādam televīzijas programmas vadītājam.

Uzbrucējs ieņēma autobusu netālu no Grieķijas senvietas Epidauras un sagūstīja 35 cilvēkus, kas atradās autobusā. Šādu rīcību bija izraisījusi ģimenes ķilda, kurā Kendirs noslepkavoja savu sievasmāti un vīrieti, kuru viņš uzskatīja par savas sievas mīļāko.

Pēc Kendira padošanās bija paredzēts nosūtīt viņu uz ostas pilsētu Pireju, kur viņam tiktu uzrādītas apsūdzības divās slepkavībās un autobusa nolaupīšanā.

Uzbrucējs bija draudējis policijas iejaukšanās gadījumā nogalināt ķīlniekus - 32 japāņu tūristus, vienu japāņu un vienu grieķu tūristu gidu, kā arī grieķu autobusa šoferi.

Uzbrucējs bija bruņojies ar pistoli un medību bisi, ar kuru, pēc policistu domām, viņš iepriekš bija nogalinājis divus cilvēkus savā dzīvesvietā Galatā, Peloponēsas pussalā.

Taču vīrietis atbrīvoja visus ķīlniekus un padevās populārajam Grieķijas televīzijas programmas vadītājam Makim Triandafilopulam, kas uzbrucēju nodeva policijai.

Policija visu dienu bija sekojusi autobusam, kas braukāja turp un atpakaļ pa vienu no galvenajiem autoceļiem starp Atēnām un Peloponēsas ziemeļdaļu, bet beidzot apstājās pie Triandafilopula biroja.

Televīzijas programmas vadītājs uzbrucēju pie rokas aizveda no autobusa. Abi vīrieši iedzēra pa glāzei un aptuveni 10 minūtes sarunājās, bet pēc tam policisti Kendiru aizveda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!