Foto: EPA/LETA
Jaroslavs Kačiņskis, Smoļenskas aviokatastrofā bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska dvīņubrālis, atteicies personīgi pieņemt Krievijas premjerministra Vladimira Putina līdzjūtības apliecinājumus sakarā ar brāļa nāvi.

"Mūsu vēstnieks man vaicāja, vai es pieņemtu Putina līdzjūtības apliecinājumus. Es atteicos," intervijā, kas trešdien parādījusies labējā spārna laikrakstā "Gazeta Polska", apliecināja Kačiņskis.

Kā ziņots, 10.aprīlī lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija un citas augstas amatpersonas. Polijas delegācija bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā. Pavisam katastrofā dzīvību zaudēja 96 cilvēki.

Tikai dažas stundas pēc aviokatastrofas traģēdijas vietā ieradās Jaroslavs Kačiņskis. Tur bija arī Putins un Polijas premjerministrs Donalds Tusks - liberālis un sens konservatīvo brāļu Kačiņsku politiskais konkurents.

Nelaiķa prezidenta brālis "Gazeta Polska" sacīja, ka "premjerministra Tuska un premjerministra Putina loma šajā lietā ir neskaidra. Es uzskatu , ka no viņiem neviens neizturējās pret prezidentu Kačiņski ar pienācīgo cieņu un korektumu."

Jaroslavs Kačiņskis 2006. un 2007.gadā vadīja Polijas valdību, bet nesen notikušajās vēlēšanās kandidēja uz valsts prezidenta amatu. Tiesa, Polijas vēlētāji deva priekšroku liberālo spēku pretendentam, Seima spīkeram Broņislavam Komorovskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!