Bijušais Polijas prezidents ģenerālis Voicehs Jaruzeļskis nav ielūgts uz jaunā prezidenta Broņislava Komorovska inaugurācijas ceremoniju, aģentūra "RIA Novosti" uzzināja eksprezidenta birojā.

"Ģenerālis nav saņēmis ielūgumu. Tomēr, ja tāds būtu saņemts, Voicehs Jaruzeļskis labprāt piedalītos ceremonijā," informēja birojā.

Jaruzeļskis ir pēdējais Polijas komunistiskais līderis, kas vadīja valsti no 1989. līdz 19990.gadam. Līdz tam viņš ieņēma vairākus augstus amatus Polijas valdībā un komunistiskajā partijā.

1990.gadā Jaruzeļski neielūdza arī uz Leha Valensas inaugurācijas ceremoniju. Taču ģenerālis piedalījās svinībās par godu Leha Kačiņska iecelšanai augstajā amatā 2005.gadā un divreiz (1995. un 2000.gadā) – Aleksandra Kvašņevska inaugurācijā.

Polijas parlamenta preses dienestā aģentūru informēja, Komorovska inaugurācija notiks Saeima sēžu zālē piektdien pulksten 10:00 pēc vietējā laika.

Jau vēstīts, ka Polijas Valsts vēlēšanu komisija par vēlēšanu uzvarētāju atzina līdzšinējo Polijas prezidenta pienākumu izpildītāju, Seima spīkeru Broņislavu Komorovski.

Komorovskis ievēlētas par Polijas prezidentu, vēlēšanu otrajā kārtā iegūstot 53,01% balsu. Savukārt par viņa sāncensi partijas "Likums un taisnīgums" līderi un bojāgājušā prezidenta Leha Kačiņska dvīņubrāli Jaroslavu Kačiņski nobalsoja 46,99% vēlētāju.

Kopumā vēlēšanās piedalījās 55,31% iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!