Politiskā kustība "Jaunā Krievija" ("Rossija molodaja") otrdien pie Latvijas un Igaunijas vēstniecībām Maskavā rīkos akcijas, kurās pateiksies šīm Baltijas valstīm par maksimālā punktu skaita piešķiršanu Eirovīzijas dziesmu konkursā nedēļas nogalē.

Šī kustība iepriekš vairākkārt organizējusi akcijas pret Latviju un Igauniju.

Ar vienu no Krievijas radikālajiem politiķiem Vladimiru Žirinovski saistītā kustība pirmdien atgādināja, ka Krievija pēdējā mēneša laikā guvusi lielus panākumus sportā kļuvusi par pasaules čempioni hokejā un ieguvusi UEFA kausu futbolā - un sestdien demonstrējusi savu pārākumu arī Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Dimas Bilana izpildītā dziesma ieguva maksimālos 12 punktus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Izraēlas, Armēnijas, Serbijas un Baltkrievijas.

Kustības pārstāvji norādīja, ka viņiem ir ļoti patīkami, ka Krieviju šajā konkursā atbalstīja tuvākās kaimiņvalstis, tostarp arī Baltijas valstis, ar kurām Krievijai pēdējā laikā nav īpaši labas attiecības.

"Neskatoties uz negatīvo attieksmi pret mums un mūsu vēsturi no Baltijas valstu vadību puses, mēs vēlamies pateikties šo valstu tautām. Mēs priecājamies, ka parastie pilsoņi nepakļaujas totālai pret Krieviju vērstai propagandai un saglabā objektivitāti," uzsvēra kustības aktīvisti.

Viņi paziņoja, ka piketēs pie Latvijas un Igaunijas vēstniecībām, jo tieši pie šīm valstīm viņi pēdējā laikā visbiežāk vērsušies ar prasībām cienīt krievvalodīgos un "beigt pārrakstīt vēsturi".

Bilans sestdienas vakarā Belgradā Eirovīzijas konkursa finālā 25 dalībnieku konkurencē izcīnīja pirmo vietu ar dziesmu "Believe".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!