Jaunais Grieķijas premjerministrs Luks Papadems pirmdien uzrunā parlamentam solīja, ka viņa valdības galvenā prioritāte būs starptautiskās palīdzības programmas reformu ieviešana, otrdien informē raidsabiedrība BBC.

"Mēs varam pierādīt, ka mēs varam mainīt valsti un veidot pozitīvu perspektīvu nākotnei, un jo īpaši jauniešiem," sacīja Papadems. Viņš piebilda, ka " tas ir mūsu spēkos. Es uzskatu, ka mums izdosies sasniegt šos mērķus."

Premjers norādīja uz "uzticības krīzi" starp valsti un tās Eiropas sabiedrotajiem par to, vai Grieķijai pitiks gribas un spēju atjaunot savu ekonomiku, tomēr viņš atzina, ka "liels progress" jau ir panākts, atsaucoties uz budžeta deficīta samazināšanu no 15 % no IKP līdz 10,6%.

"Grieķijas ekonomikas konkurētspēju, ir ievērojami uzlabojusies," uzskata Papadems, vienlaikus atzīstot, ka Grieķija joprojām ir "ir īpaši kritiskās krustcelēs."

Kā atzina jaunais valdības vadītājs, ja Grieķija nespētu ieviest starptautisko kreditoru pieprasītās reformas, tai varētu nākties pamest eirozonu.

Viņš solīja turpināt sava priekšgājēja - Georga Papandreu - vadītās valdības aizsāktās reformas, vienlaikus brīdinot, ka tuvāko mēnešu laikā gaidāmi arī jauni pasākumi.

Jau vēstīts, ka Papadems atzinis, ka jaunās valdības uzdevums būs īstenot glābšanas plāna nosacījumus, ko pagājušajā mēnesī pēc intensīvām sarunām vienojās Eiropas Savienības (ES) līderi ,

Kā ziņots, līdzšinējais premjers Georgs Papandreu 9. novembrī oficiāli paziņoja par savu atkāpšanos. Par nodomu atkāpties viņš pavēstīja jau pirmdien 7. novembrī, lai atvieglotu koalīcijas veidošanu ar opozīciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!