Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paudis cerību, ka Krievijas jaunās kodolraķetes "liks aizdomāties tiem, kas pieraduši pie militāras un agresīvas retorikas", ziņo "Radio Svoboda".

To prezidents paziņojis otrdien sanāksmē Aizsardzības ministrijā. Kremļa saimnieks apgalvoja, ka veiksmīgus izmēģinājumus jau izgājusi starpkontinentālā raķete "Sarmata", bet jaunais virsskaņas raķešu komplekss "Avangards" jau tiek ražots sērijveidā.

Putins arī atgādināja par lāzeru kompleksu "Peresvet" un virsskaņas raķeti "Kinžal". Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka ar "Kinžal" bruņotas lidmašīnas jau veikušas 89 lidojumus virs Kaspijas un Melnās jūras.

Ar kareivīgu retoriku Putins pēdējā laikā uzstājas ne pirmo reizi. Oktobrī forumā Sočos Putins paziņoja, ka nebaidās no konflikta ar citām valstīm, jo Krievijas armija ir apgādāta ar jaunākajiem ieročiem.

Viņš uzsvēra, ka Krievija nesāks kodoluzbrukumu pirmā, bet ir gatava atbildes triecienam. "Mēs kā mocekļi nokļūsim debesīs. Bet viņi vienkārši nosprāgs, jo pat grēkus nožēlot nepaspēs," papildināja Putins.

Par modernajiem ieročiem, kurus Putins pieminēja runā pirms savas pārvēlēšanas prezidenta amatā, var lasīt šeit. Prezidents toreiz skaidroja, ka Krievijai ir spārnotās raķetes, kas spēj nogādāt kodolgalviņu jebkurā vietā uz planētas, izvairoties no pretraķešu aizsardzības sistēmām.

Maijā amerikāņu TV kanāls CNBC ziņoja, ka četri zināmie Krievijas jauno raķešu izmēģinājumi laika posmā no 2017. gada novembra līdz 2018. gada februārim bijuši neveiksmīgi.

Kremļa preses dienestā, komentējot šīs ziņas, ieteica žurnālistiem klausīt Putinu un ticēt viņam, atgādina "Radio Svoboda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!