Jaunās Lietuvas valdības ministri nākamgad savas amata algas samazinās par 15% un ietaupītos līdzekļus pārskaitīs budžetā, otrdien paziņojis premjerministrs Andrjus Kubiļus.
Valdības programmas apspriešanā Seimā premjeram tika uzdots jautājums attiecībā uz "slepeno plānu B". Pēc Kubiļus teiktā, šis plāns "B" ir ministru solis, kas saistīts ar valsts smago ekonomisko situāciju. Premjers apliecināja, ka ministru algas iecerēts samazināt no 1.janvāra.

Lietuvas Seims otrdien apstiprināja jaunās valdības programmu, līdz ar to "Tēvzemes savienības - Lietuvas kristīgo demokrātu" (TS-LKD) līdera Andrjus Kubiļus vadītais ministru kabinets saņēmis pilnvaras darbam.

Par Lietuvas piecpadsmitās valdības programmu balsojuši 83 Seima deputāti, pret to - 40 deputāti, bet pieci parlamenta locekļi no balsošanas atturējušies.

Programmu neatbalstīja Seima opozīcija un divas komitejas - Audita un Sociālo lietu un nodarbinātības komiteja.

Kubiļus valdībā, neskaitot pašu premjeru, šobrīd ir 13 ministri, bet tā paredzējusi izveidot vēl vienu jaunu resoru - Enerģētikas ministriju, palielinot ministru kabineta locekļu skaitu līdz 15.

Otrdienas vakarā Seimā nodeva zvērestu jaunā kabineta locekļi - ārlietu ministrs Vīgauds Ušacks, aizsardzības ministre Rasa Jukņevičiene, saimniecības ministrs Daiņus Kreivis, finanšu ministrs Aļģirds Šemeta, tieslietu ministrs Remigijs Šimašus, veselības aizsardzības ministrs Aļģis Čapliks, sociālās aizsardzības un nodarbinātības ministrs Rimants Daģis, vides ministrs Ģedimins Kazlausks, satiksmes ministrs Eliģijs Masjulis, iekšlietu ministrs Raimunds Palaitis, zemkopības ministrs Kazimiers Starkevičs, izglītības un zinātnes ministrs Gintars Steponavičs un kultūras ministrs Remigijs Vilkaitis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!