Foto: Reuters/Scanpix

Jaunas, vienpusējas ASV sankcijas pret Irānu var izjaukt sensitīvās starptautiskās sarunas par Teherānas kodolprogrammas tālāko likteni, bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone brīdināja Kongresu, vienlaikus mudinot likumdevējus strādāt kopā ar prezidenta Baraka Obamas administrāciju, lai veidotu vienotu fronti nostājā pret Teherānu.

"Tagad, kad ir sākušās nopietnas sarunas, mums ir jādara viss, ko mēs varam, lai pārbaudītu, vai tās var sniegt pastāvīgu atrisinājumu," uzsvēra Klintone. "Kā jau to ir sacījis prezidents Obama, mums ir jādod diplomātijai iespējas gūt panākumus, vienlaikus paturot darba kārtībā visas alternatīvas."

Klintone savus uzskatus izklāstījusi vēstulē Senāta Bruņoto spēku komisijas priekšsēdētājam Karlam Levinam. Senatora birojs vēstuli atklātībā nodevis svētdien.

Novembrī Teherāna ar sešām pasaules lielvarām parakstīja pagaidu vienošanos, kas paredz Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret starptautisko sankciju mazināšanu.

Obama otrdien uzrunā Kongresam par stāvokli valstī solīja, ka uzliks veto jebkuriem Kongresa pieņemtajiem likumiem, ar kuriem tas mēģinās Irānai noteikt jaunas sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!