Pusaudžu aptaujā noskaidrots, ka lielākā daļa kristiešu nav vienisprātis ar baznīcu pirmslaulību seksa jautājumā, bet lielākā daļa musulmaņu ir gatavi labprāt respektēt viņu pārstāvētās reliģijas sludinātās vērtības, ziņo "Ananova".
82 procenti aptaujāto jauno anglikāņu uzskata, ka laulību šķiršana ir pieņemama, bet 85 procenti katoļu nepiekrīt viedoklim, ka sekss ārpus laulības būtu kas slikts.

Salīdzinājumam 42 procenti musulmaņu uzskata šķiršanos par nepieņemamu, bet 49 procenti aptaujāto norāda, ka seksam jābūt saistītam ar laulībām.

Tikai puse no aptaujātajiem katoļiem uzskata abortu par neiespējamu. Tādam viedoklim pievienojas arī 31 procents anglikāņu. Pret abortiem iestājas 58 procenti musulmaņu.

Aptauju, kurā piedalījās 15 000 bērnu vecumā no 13 līdz 15 gadiem, vadīja Bangoras universitātes profesors Leslijs Frensiss. Aptaujā bērnus aicināja paust personiskus uzskatus, kā arī attieksmi pret ģimenes un sabiedrības sludinātām vērtībām.

Pētījuma rezultāti kristiešiem ir ļoti satraucoši, norāda Frensiss, piebilstot, ka tas norāda uz lielu plaisu starp tradicionālo baznīcas mācību un jaunās paaudzes morālajām vērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!