Ar laužņiem un veseriem bruņojušos jauniešu grupa piektdien Atēnu centrālajā Kolonaki rajonā sarīkojusi grautiņu, demolējot veikalus, bankas un automašīnas, ziņo policija un aculiecinieki.

Pircējus dienas vidū šokējusi aptuveni 50 jauniešu parādīšanās, kuri skrienot dauzījuši logus, virzoties uz netālo bohēmistu rajonu, kur decembrī notika nopietni nemieri pēc pusaudža anarhista bojāejas no policijas lodes.

"Tas viss notika ļoti ātri," sacīja viens aculiecinieks, "viņi mums lika doties prom un, skrienot pa ielu, sāka ar veseriem dauzīt logus."

"Sākumā mēs domājām, ka tā ir laupīšana," sacīja viena veikala darbiniece. "Visi mūsu logi tika izsisti. Es kopā ar saviem klientiem biju spiesta mesties zemē un meklēt aizsegu," viņa teica.

Neviens cilvēks nav cietis, taču jaunieši izsituši un sabojājuši logus vismaz četrām bankām, 50 veikaliem un kafejnīcām un sadauzījuši desmit automašīnas.

Jaunieši izmētājuši skrejlapas, kurās pieprasīts atbrīvot gados jaunu anarhistu, kurš 2007. gadā tika arestēts par bankas aplaupīšanu un kopš tā laika atrodas apcietinājumā.

Uzbrucēji pēc tam patvērušies netālajā Atēnu universitātes Juridiskajā fakultātē, jo policijai ir stingri aizliegts ieiet valsts universitāšu ēkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!