Foto: AP/Scanpix

16 gadus vecs pusaudzis izdzīvojis pēc piecu stundu gara lidojuma no Kalifornijas uz Havaju salām paslēpies lidmašīnas šasijas telpā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Zēns pamanīts, kad lidmašīna svētdienas rītā nolaidusies galamērķī, norāda lidsabiedrība "Hawaiian Airlines", viņa veselības stāvoklis ir stabils.

Jaunietis esot aizbēdzis no mājām un pārlīdis pāri Sanhosē lidostas nožogojumam, lai piekļūtu lidaparātam. Varas iestādes lemj, vai pret pārgalvīgo ceļotāju ierosināt krimināllietu.

"Mūsu galvenās rūpes tagad ir par zēna labsajūtu, kurš ir ārkārtīgi laimīgs, ka ir izdzīvojis," norāda lidsabiedrības pārstāvis.

Pēc lidmašīnas nolaišanās jaunietis izlēcis no šasijas telpas un sācis klīst pa lidostas teritoriju. Vienīgā līdzpaņemtā lieta viņam bijusi ķemme, informē Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pārstāvis Toms Simons.

Jaunietis izdzīvoja skābekļa trūkumā un salā, lidmašīnai paceļoties 12 000 metru augstumā. Lielāko lidojuma daļu jaunietis bija bezsamaņā, norāda Simons.

Kopš 1947. gada ir fiksēti aptuveni 100 gadījumi, kad bezbiļetnieki mēģina ceļot uz lidmašīnas riteņiem. Aptuveni trīs ceturtdaļas no viņiem ir gājušas bojā, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!