Foto: Publicitātes foto

Jaunzēlandes Oklendas starptautiskajā lidostā par narkotiku ievešanu un glabāšanu pavasarī aizturēts un trešdien uz sešiem gadiem cietumā notiesāts 20 gadus vecais Latvijas pilsonis Artūrs Staševskis, ziņo Jaunzēlandes mediji.

Jaunietis šī gada 12. martā ielidojis Jaunzēlandē no Dubaijas, Apvienotajos Arābu Emirātos, kad viņu aizturēja muitnieki. Viņa bagāžas pārmeklēšanas laikā tiesībsargi atrada 1,1 kilogramu metamfetamīna, kas bijis paslēpts kastēs ar kaklasaitēm un zīdaiņu "ķengursomām". Aprēķināts, ka Staševska ievesto narkotiku realizācijas vērtība varētu būt aptuveni 1,1 miljons Jaunzēlandes dolāru (ap 713 000 eiro).

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Latvijas pilsonim preču kastes kāds iedevis Rīgā. Bijis norunāts, ka viņš naudu saņems, kad tās būs nogādātas Jaunzēlandē.

"Šis ir viens no klasiskajiem piemēriem, ka likumpārkāpējs bijis alkatīgs un tādējādi kļuvis par narkotiku kontrabandistu augstākās klases narkotikām. Muitai ir dažādi veidi, kā identificēt šos augstā riska pasažierus un apturēt viņus uz robežas," atsaucoties uz tiesībsargu pārstāvjiem, raksta vietējais medijs "Scoop".

Jaunzēlandes varasiestādes arī norāda, ka kriminālajiem tīkliem neinteresē, kas notiek ar narkotiku kurjeriem. "Šie likumpārkāpēji samaksā bargu cenu par savu alkatību, kā to parāda šodienas tiesas spriedums," "Scoop" atklājis kāds muitas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!